Program Strömstad in Light

Come together

Iden om Strömstad In Light föddes ur vårt intresse för belysning och belysningsteknik. Vi ville för våra kunder visa upp vad man kan skapa för olika atmosfärer med modern belysningsteknik.

Program

 

13:00-18:00  Öppet hus på kulturhuset Skagerack med föreläsningar, konferencier Erland Lundqvist.

Inspirerande föreläsningar:

13:00-14:00  Fixa Laddplats! Elbil, solceller och lägenheter, hur går det ihop?

Du lyssnar till de oberoende energiexperterna Mats Bjälkholm, Innovatum och Pål Kindblom energi- och klimatrådgivare. De finns tillsammans med leverantörer och installatörer tillgängliga för mingel och frågor hela eftermiddagen. Som fastighetsägare har du också möjlighet att boka särskild tid för att prata om just dina funderingar när det gäller laddplatser till lägenheter. Leverantören Gröna Verktyg visar olika typer av maskiner för grönyteskötsel, allt på batteridrift.

Mejla namn och kontaktuppgifter till anders.olausson@braxel.se

14:00- 14:15 Laddat, hur betala? Hur vi enkelt kan lösa betalningen av ström när elbilar laddas, både i hyreshus och offentliga laddplatser. Nicklas von Schrenk, Rexel.

14:15- 14:30  Pengar att hämta! Vilka investeringsstöd finns för klimatsmarta lösningar? Helena Sandmer från Kilmatklivet.

14.30-15.00  Från lövblås till grävmaskin! Fossilfria arbetsmaskiner kommer på bred front och vi får de senaste kunskaperna från vårt grannland Norge av Gabriel Wergeland Krogh, Östfolds Fylkeskommun.

15:00-15:15  Inred med ljus! Vackert och hållbart inför julen. Emma Winkler och Juliah Ståhle från lokala företaget Kaminhuset.

15:15  Flygskam och Tågskryt! Vart, eller snarare hur åker vi på semester nästa gång? En enorm ökning av har synts för semesterresande med tåg, hur gör man längre resor och hur enkelt är det egentligen?

Om besöksnäringens möjligheter när resenären blir klimatmedveten, Anna Elofsson, Chalmers.

15:45  Susanne Elfors som startade Facebookgruppen Tågsemester som sedan utvecklas mot en rad andra aktiviteter för att boosta tågresandet.

16:15  Helen Tronstad, mångårig meteorolog på SVT och som själv tagit tåget till Thailand.

17:00  ÖZZ NÛJEN Komikern och programledaren gör stand up
Han har samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt. Detta har han kokat ihop till en väldigt underhållande och lärorik föreläsning om det som vi alla oroar oss för, men gör väldigt lite för – nämligen klimathotet och dess konsekvenser. Vad säger man till och hur bemöter man en klimatskeptiker? Vad kan du göra? Kan du ens göra något? Är det inte lite bra att vårt kalla Sverige blir lite, lite varmare? Vart är vi på väg? Vet någon ens det? Vad säger politikerna? Och vad gör de egentligen? Varför brinner det i skogarna? Varför brinner det i knutarna för klimatfrågan? Det och mycket mer kommer du och ni att få veta samtidigt som ni får er ett gott skratt och får kraft och energi.

18:00-22:00  Kom ut och upplev gemenskap i ett effektfullt ljussatt Strömsdalen.

Kvällen fortsätter i Strömsdalen, mellan Vattenverket och friluftsmuséet Fiskartorpet, här är caféet öppet under kvällen.

 • I Strömsdalen finns flera belysningsföretag som belyser var sina delar av Strömsdalen.
 • Provköra våra lokala bilfirmors elbilar, bilarna finns på parkeringen som tillhör muséet.
 • Strömstad SPA kommer med elscootrar och lastcyklar för provkörning.
 • Dahlmans cykel har försäljning och provcykling av cyklar.
 • Projektet Vintercyklist (Västra Götalandsregionen) visar dubbdäck till cykel och vikcyklar som att lättare att ta med på tex bussen.
 • Lokala företaget Kaminhuset visar belysning.
 • Energi- och klimatrådgivare finns på plats för att hjälpa er med energifrågor.
 • Tayawik har schackturnering i samma tält som Braxel och Energirådgivarna.
 • Polisen och folkhälsostrateg finns på plats för att prata miljö och trygghet.
 • Blomsterlandet finns på plats med aktiviteter i Strömsdalen.
 • Matmarknad i regi av Mat och Folk, flera producenter i samlad grupp i Strömsdalen. https://www.facebook.com/matochfolk/
 • Länsförsäkring finns på plats, delar ut reflexer och pratar trafiksäkerhet.
 • Kyrkan är öppen hela kvällen med servering.

 

Tider att lägga på minnet:

18:00  Stadsvandring med Ulf Hansson utgår från Strömstads museum och går genom Strömsdalen.

18:30  Ljusmässa i kyrkan.

Ca 18:30  Barn kan spöka loss med Friskis & Svettis på friluftsmuéet. Fikaförsäljning hela kvällen på friluftsmuseet.

19:00  Dansuppvisning med Kulturskolan, på friluftsmuséet Fiskartorpet. En fantastisk ljussatt dansshow, tema Harry Potter, som lyser upp kvällen!

19.30  Eldshow med Alex Meijas på friluftsmuséet.

20:00  Konsert i kyrkan, Moonlight Serenade, musik med 40-talstema, Vuxenorkestern.

 

Bilder från tidigare år