Om oss

Br. Axelsson El & Kungshamns El

Behöver du råd inför din installation hjälper vi dig gärna med allt från ljussättningar till modern styrteknik för belysning och värme för bättre komfort och energiutnyttjande.

Vi är två elföretag som riktar sig till er som har behov av en elektriker / installatör inom el, larm, data och fiber. Vi arbetar mot privatpersoner, kommunala och statliga uppdragsgivare samt privat näringsliv såsom turism, handel och industri. Vår målsättning är att ha en nöjd kundkrets där alla skall känna sig väl omhändertagna genom att bli servade av kompetenta och tillmötesgående installatörer som sätter kunden i fokus.

Behöver du råd inför din installation hjälper vi dig gärna med allt från ljussättningar till modern styrteknik för belysning och värme för bättre komfort och energiutnyttjande.

Vi utgår från kontor i Strömstad, Tanum och Sotenäs kommun, men verkar i hela norra Bohuslän.


Kungshamns El

Kungshamn El är ett elföretag i Sotenäs Kommun som riktar sig till er som har behov av en elektriker / installatör inom el, larm, data och fiber. Vi arbetar mot privatpersoner, kommunala och statliga uppdragsgivare samt privat näringsliv såsom turism, handel och industri. Vår målsättning är att ha en nöjd kundkrets där alla skall känna sig väl omhändertagna genom att bli servade av kompetenta och tillmötesgående installatörer som sätter kunden i fokus.

Kungshamn El grundades 2008 som ett dotterbolag till Br Axelsson El tillsammans med Marcus Ivarsson och har idag 11 anställda.


Br.Axelsson El

Det hela började 1974 då bröderna Thore och Uno Axelsson övertog Myhres El i Björnäs, Tanumshede. 1979 drev Thore firman vidare i egen regi. I samband med detta flyttade företaget till Fjällbacka. Då firman utökades blev lokalerna för små och 1988 togs det första spadtaget till nya lager- och kontorslokaler på Ekelidsvägen i Fjällbacka industriområde.

Sommaren 1999 startades verksamhet i Strömstad med Anders Olausson som chef. Företaget hade vid denna tidpunkt 8 anställda.

2003 gick Anders Edlund och Anders Olausson in som delägare i företaget.

2011 inköptes fastigheten Häggen i Strömstad. Detta är en fastighet som inrymmer flera verksamheter och ligger placerad i Myrenområdet. De nya lokalerna möjligjorde att vi kunde utöka verksamheten på ett bättre vis.

2012 blev Br. Axelssons El AB utsett till ett av Sveriges Gasellföretag av Dagens industri.

2019 byggde vi nytt kontor och flyttade från Fjällbacka till Tanumshede.


Vision och miljötänk

Vår ambition är att arbeta i framkant av utvecklingen, och mede n medveten kreativitet för att optimera både funktion, kostnad och miljöavtryck. Vår strävan är att – oavsett projekt och arbetsplats hitta produkter, arbetssätt och förutsättningar för att skapa en hållbar framtid för oss, våra barn och för kommande generationer
– Vi har en grön målbild.

Initiativtagare till framtidens möjligheter
Miljö och kvalitet är våra ledord. Att tänka hållbart och långsiktigt tycker vi är en självklarhet och det präglar våra arbetssätt. Våra medarbetare har ett eget ansvar att ständigt förbättra förutsättningarna för att arbeta efter våra ledord.